TUINEN INZAAIEN

INZAAIEN TUINEN EN PARKEN

Een tuin inzaaien kan het hele jaar door, maar het beste moment hiervoor is het voorjaar, de zomer en het najaar. Graszaad ontkiemd vanaf 10 graden Celsius. Vocht en warmte zijn daardoor erg belangrijk in het ontkiemingsproces. Daarom zijn het voorjaar en en het vroege najaar de meest geschikte periodes om een gazon te zaaien.

Een tuin inzaaien kan zowel met de hand als machinaal. Gras zaaien doen wij bij Fons Pouwels Grond- en Sloopwerken B.V. machinaal. Wij werken met echt graszaad in plaats van graszoden. Hierdoor zaaien wij het juiste graszaad in het gazon.
HOE EEN TUIN INZAAIEN?

Een tuin inzaaien is van belang voor een sterke grasmat. Om dit te bereiken zijn de volgende stappen van belang.

Stap 1: oude grasmat verwijderen

Om een goede basis te creëren voor een gezonde grasmat, is het noodzakelijk de oude grasmat te verwijderen.

Stap 2: ondergrond verfijnen

Vervolgens zijn er verschillende manieren om de ondergrond te verfijnen. Deze grondbewerkingen zijn zeker van belang bij het aanleggen van een gezonde tuin. De verschillende manieren om de grond zaai klaar te maken zijn: Frezen, spitten, over-top frezen en rotorkop-eggen.

Stap 3: aanleg beregening

Graszaad heeft voldoende water nodig om te ontkiemen en te groeien en daarmee zich te ontwikkelen tot een tuin. Het aanleggen van een nieuw gazon is een mooie gelegenheid om beregening in te graven.

Stap 4: grond egaliseren

Bij egaliseren wordt de grond zo vlak/egaal mogelijk gemaakt. Dit is belangrijk, voordat het gras wordt in gezaaid. Lopen op een ongelijk gazon is erg vervelend en lastig tijdens het maaien van het gras. Tevens is egaliseren nodig voor de juiste afwatering.

Stap 6: gazon inzaaien

Als laatste stap wordt het gazon machinaal ingezaaid. Daardoor wordt het zaad op de juiste manier verdeeld. Ook werken wij met verschillende soorten graszaad. Veel gebruikte soorten zijn bijvoorbeeld het speelgazonmengsel en het sportveldenmengsel. Deze 2 soorten zijn sterk en bestand tegen intensief gebruik. Voor het inzaaien van een tuin, weide of boomgaard gebruiken wij een speciaal daarvoor geschikt mengsel.

Stap 5: grond bemesten

Daarna is bemesting van de bodem belangrijk voor een snelle opkomst en een mooie, dichte tuin. Voordat het gazon ingezaaid wordt, bemesten we de bodem. In de meststoffen zitten de voedingsstoffen voor een gezonde en diep-groene grasmat.

https://fonspouwels.nl/wp-content/uploads/2022/03/grondwerken.jpg

TUINEN, PARKEN en TALUDS

Wij zijn gespecialiseerd in het in- en doorzaaien van bermen, parken, taluds, velden en tuinen.

JUISTE MACHINES

Voor ieder formaat de juiste machines en apparatuur

Fons Pouwels Grond- en Sloopwerken B.V. is gespecialiseerd in het egaliseren van tuinen in de gehele provincie Brabant.
Door een grote diversiteit in ons wagenpark zijn klussen van ieder formaat door ons uit te voeren, zonder dat er door externe huur van apparatuur vertragingen in de levertijd van de werkzaamheden ontstaan. Van rijtjeswoning tot riante villa, wij trekken het graag voor u vlak.

https://fonspouwels.nl/wp-content/uploads/2022/09/foto-10-copy1q2.jpg
https://fonspouwels.nl/wp-content/uploads/2022/09/foto-10-copy1q2.jpg
https://fonspouwels.nl/wp-content/uploads/2022/09/foto-10-copy1q2.jpg
https://fonspouwels.nl/wp-content/uploads/2022/03/grondwerken.jpg

TUINEN, PARKEN en TALUDS

Wij zijn gespecialiseerd in het in- en doorzaaien van bermen, parken, taluds, velden en tuinen.

ZAAIEN EN BEMESTEN

Op het moment dat het werk met de kopeg er op zit, wordt er gekeken naar de indeling. Alles gras?
We zaaien het voor u in en voorzien u van advies over de juiste bemesting. Een nieuw tuinontwerp?
We leggen het graag gezamenlijk met u aan.
En uiteraard geven we u op basis van ervaring altijd de juiste adviezen.

DUURZAAMHEID

Het thema ‘duurzaamheid’ loopt als een groene draad door onze organisatie. In alles wat wij doen staat dit centraal. Voor ons is duurzaamheid dan ook geen trend, maar een noodzaak om de toekomst met u samen vorm te geven.

Kortom, met Fons Pouwels Grond- en Sloopwerken B.V. als partner in projecten weet u zeker dat u kwaliteit in huis haalt.